środa, 22 lutego 2017

Pizza time !

Przychodzi taki dzień gdy późno skończysz prace i nie masz ochoty stać "przy garach", a kubki smakowe zaczynają wariować. Dobrze mieć wtedy wyjście awaryjne, które zaspokoi głód i nie pochłonie dużo czasu do przygotowania.


Przedstawiam pizzę z salami, czerwoną cebulą i serem, z dodatkiem sosu pomidorowego i oregano.  Ciasto bardzo przyjemne w smaku bardzo chrupkie, ale nie bez smaku - co częste jest w produktach bezglutenowych! 
Nie zawiera szkodliwych substancji, same naturalnie składniki, bez glutenu, bez laktozy  i bez mąki.
Przygotowanie trwało dosłownie 15 minut, czasem dobrze mieć taką opcje :)
Schar jest to przodująca marka na rynku produktów bezglutenowych, przynajmniej tu w Holandii, jak i w całej Europie.
Także miło mnie zaskoczył fakt, że na pudełku widnieje opis w języku polskim. Jedno opakowanie zawiera dwa dosyć duże spody, zatem jest to podwójna przyjemność z jedzenia 😀😀.

2 komentarze:

  1. Widziałam ostatnio w jakimś supermarkecie bezglutenową pizzę, ale jej skład mnie odrzucił... Ale jak znajdę takie cudo od Schar, to chętnie wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Niestety najczęściej jest "coś za coś". Staram się unikać gotowych produktów bo zazwyczaj zawierają masę innej chemi ale niektóre mnie pozytywnie zaskoczyły . Jedynie co to śladowe ilości soi mogą niektórych odstraszyć ;)

    OdpowiedzUsuń

O mnie

30 letnia bardzo rozgadana i uparta kobieta. Tak bym mogła opisać siebie w wielkim skrócie. Niecały rok temu zdiagnozowano u mnie Hashimoto. Co dzień odkrywam i czytam coś nowego na temat mojej choroby. Chciałabym się tutaj z Wami podzielić moimi spostrzeżeniami i opiniami.

Starsze posty

[recentposts]

Losowe posty

[randomposts]