niedziela, 11 marca 2018

Deser - bezglutenowy sernik, przekąska na drugie śniadanie

Czasem nie zdaje sobie sprawy jak łatwo wyczarować coś pysznego dosłownie w 2 minuty, dopóki się po prostu za to nie wezmę. Staram się jeść częściej a mniejsze porcje, jednak niestabilny dzień czasem wszystko burzy i utrudnia. Dobrze mieć wtedy przygotowaną sycącą przekąskę,  dającą mnóstwo energii. Deser przygotowuje się bardzo szybko, polubią go nawet leniuchy.



Sernik Malinowy NA RAZ


Składniki



  • 60 ml mleka migdałowego lub zwykłego dla tych co mogą, można też użyć jogurtu naturalnego
  • 100 gram sera białego ( zwykły pół tłusty, może być wiejski) są dostępne również bez laktozy
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżka płatków owsianych lub jaglanych
  • 100 gram malin mrożonych ( można użyć również truskawek, jagód jeżyn, co kto lubi , każda opcja jest pyszna )
  • łyżka łuskanego słonecznika lub ulubionych pokruszonych orzechów do posypania na wierzch

Wykonanie


Bardzo proste i szybkie, po prostu miksujemy wszystkie składniki i posypujemy ulubionymi nasionami lub orzechami. Jeśli ktoś ma chwilę może odstawić do lodówki by nabrało większej mocy :)
Ps: Dodatkowo posmarowałam miodem miseczkę i obtoczyłam wiórkami kokosowymi dla większego uroku ;)

Pysznych deserów życzę !



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

O mnie

Bardzo rozgadana i uparta kobieta. Tak bym mogła opisać siebie w wielkim skrócie. Na początku 2016 roku zdiagnozowano u mnie Hashimoto - od tego czasu, moje życie zmieniło się o 180 stopni. Co dzień odkrywam i czytam coś nowego na temat mojej choroby. Chciałabym się tutaj z Wami podzielić moimi spostrzeżeniami i opiniami.

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *