piątek, 20 kwietnia 2018

Jaglanka z pieczonym jabłkiem

Jak by mi ktoś pare lat temu powiedział, że będę zajadała się kaszami to bym na pewno nie uwierzyła. Pokładałabym się ze śmiechu nie wierząc w cuda :)

Jednak jak zaczyna nam zależeć na zdrowiu i człowiek staje się bardziej świadomy, nie ma rzeczy niemożliwych. Jeśli czegoś chcemy nic nas nie powstrzyma, w dążenia do celu i nie potrzebny nam cud, czy wiara, że lepsze jutro samo nadejdzie. 

Tylko praca nad sobą może coś zmienić, czasem też trochę szczęścia, reszta jest w naszych rękach.

Przesyłam więc dobrą energię i wrzucam zdrowe i proste śniadanko, albo drugie śniadanko ;-) !



Jaglanka z pieczonymi jabłkami




Składniki :


  • 50 g kaszy jaglanej 
  • średniej wielkości jabłko
  • 1/4 cytryny
  • 1/2 jabłka 
  • 1 łyżeczka miodu
  • garść ulubionych orzechów lub nasion
  • przyprawy - imbir mielony i cynamon


Wykonanie


Ugotować kaszę, pokroić w małą kostkę jabłko. Wycisnąć sok z cytryny na lekko rozgrzaną patelnie i wrzucić pokrojone wcześniej jabłka. Dodać miód wraz z przyprawami i dobrze podgrzać. Gotowe jabłka z sosem wylać na odmierzoną porcję kaszy jaglanej, całość posypać orzechami i zajadać :))

Ps: Jeśli wyjdzie Wam za gęste bo za długo podgrzewaliście, po prostu dodajcie trochę wody ;-)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

O mnie

Bardzo rozgadana i uparta kobieta. Tak bym mogła opisać siebie w wielkim skrócie. Na początku 2016 roku zdiagnozowano u mnie Hashimoto - od tego czasu, moje życie zmieniło się o 180 stopni. Co dzień odkrywam i czytam coś nowego na temat mojej choroby. Chciałabym się tutaj z Wami podzielić moimi spostrzeżeniami i opiniami.

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *